Tiedote: Pohjois-suomalaisen kuljetusyhtiö OAK:n kasvu jatkuu

OAK:n liikevaihto kasvoi viime vuonna yli 12 prosenttia päätyen 81,3 miljoonaan euroon.  Merkittävintä kasvu oli kotimaan rahtiliikenteessä, mutta myös pakettitoimitukset ovat osaltaan laajentaneet OAK:n liiketoimintaa.

Viime vuonna OAK sai kasvua liiketoiminnalleen monesta lähteestä. Rahtiliikenteen ja pakettien toimituksen ohella terminaalitoiminta laajeni uudella kumppanuudella. Kasvun myötä myös OAK:n henkilöstömäärä tuplaantui viime vuonna. OAK on autoilijoidensa omistama yhtiö, joten kasvu heijastuu välittömästi myös autoilijoiden toimintaan positiivisesti.

”Korona-aika vaikutti monella tavalla toimintaamme: toisaalta elintarvikkeiden toimitukset olivat osittain jäissä esimerkiksi ravintoloihin, mutta toisaalta verkkokauppa koki mullistuksen, joka näkyi kasvavana määränä pakettitoimituksia. Näyttää siltä, että pakettitoimitukset jatkavat kasvuaan, vaikka poikkeusolot ovat väistyneet”, sanoo Sanna Kinnunen, OAK:n talousjohtaja.

Pakettitoimituksille saadaankin lisätilaa, kun Oritkarin terminaalia laajennetaan merkittävästi tämän vuoden aikana: nykyinen 3 000 neliön tila kasvaa noin 6 000 neliön laajuiseksi, jossa on sekä kylmäpuoli elintarvikekuljetuksille että pakettien lajitteluun oma puolensa.

Tilan puute on rajoittanut OAK:n liiketoiminnan kasvamista: ”Emme ole käytännössä voineet ottaa enempää asiakkaita, koska tila ei ole joustanut. Laajentuminen antaa mahdollisuuksia paitsi ottaa uusia asiakkaita, myös tarjota työpaikkoja Oulun alueella”, toteaa Jussi Kinnunen, OAK:n logistiikkajohtaja.

Pitkän aikavälin tavoitteena OAK:lla on ollut kannattava kasvu sekä liikevaihdossa 100 miljoonan euron rajapyykki. ”Tänä vuonna ollaan jo tätä liikevaihtotavoitetta lähellä”, toteaa Sanna Kinnunen.

Lisätietoja:

Matti Matinheikki
toimitusjohtaja
Puh. 044 712 5810

Jaa verkostollesi