Joulu pitää OAK:n terminaalin kiireisenä yötä päivää

Noin 100 000 joulupakettia käväisee Oritkarissa ennen lopullista määränpäätään Pohjois-Suomessa. Joulukuun pakettimäärä kuulostaa isolta, mutta paljon enemmällekin olisi vielä tilaa. Logistiikkajohtaja Jussi Kinnusen kertoo, että tänä vuonna tehdyn terminaalin laajennuksen ansiosta OAK pystyisi hoitamaan paketteja toisen mokoman.

Oritkarin terminaalista laitetaan paketit matkaan koko Pohjois-Suomeen – määränpää voi olla Oulussa tai aina Utsjoella saakka.  OAK on tunnettu erityisesti elintarvikekuljetuksistaan, mutta pakettitoimitukset kasvattavat tasaisesti osuuttaan. ”Terminaalin laajennuksen myötä paketeille ja kylmäkuljetuksille saatiin omat puolensa, joka helpottaa ja nopeuttaa työskentelyä”, Kinnunen toteaa.

Oritkarin terminaalissa joulukiireitä on hoitamassa päivittäin noin 30 työntekijää. Normaalisti miehitys on reilut 20 henkilö. ”Kyllä joulu näkyy vahvana piikkinä toiminnassamme”, Kinnunen sanoo.

Tilan puute on rajoittanut OAK:n liiketoiminnan kasvamista: ”Laajentuminen mahdollistaa suuremman asiakasmäärän palvelemisen ja myös sen, että voimme tarjota tulevaisuudessa enemmän työpaikkoja Oulun alueella”, totaa Kinnunen.

Jaa verkostollesi