OAK tuplaa terminaalitilansa

OAK laajentaa Oritkarin terminaaliaan merkittävästi vuoden 2022 aikana: nykyinen 3 000 neliön tila kasvaa noin 6 000 neliön laajuiseksi, jossa on sekä kylmäpuoli elintarvikekuljetuksille että pakettien lajitteluun oma puolensa. OAK on tunnettu elintarviketerminaalistaan, mutta pakettitoimitukset kasvattavat tasaisesti osuuttaan. Tähän saakka kappaletavarat eli paketit on hoidettu elintarvikkeiden kanssa yhteisessä tilassa.

Nykyinen 3 000 neliön kylmäterminaali jää laajennuksen myötä elintarvikkeille. Tilan puute on rajoittanut OAK:n liiketoiminnan kasvamista: ”Emme ole käytännössä voineet ottaa enempää asiakkaita, koska tila ei ole joustanut. Laajentuminen antaa mahdollisuuksia paitsi ottaa uusia asiakkaita myös tarjota työpaikkoja Oulun alueella”, kertoo Jussi Kinnunen, OAK:n logistiikkajohtaja.

Tällä hetkellä Oritkarin terminaalissa on 30 työntekijää, ja Tupoksen terminaalissa noin 50 työntekijää. ”Laajennus antaa mahdollisuuden nopeaan kasvuun”, Kinnunen lisää.

Koronan leikkaamat elintarvikekuljetukset kasvavat taas

Kappaletavaraliiketoiminnan kasvun ohella elintarvikekuljetusten määrä on nousussa. ”Korona hiljensi elintarvikepuolta, koska kuljetukset ravintoloihin olivat jäissä”, sanoo Kinnunen. ”Nyt kuljetukset ovat lisääntyneet, ja aletaan olla koronaa edeltävän ajan tasolla. Lapin matkailu vaikuttaa toimintaamme merkittävästi.”

Laajennus rakennetaan kevään ja kesän aikana. Syksyllä 2022 sen pitäisi olla käytössä. ”Tätä on kovasti odotettu. Kun terminaalitila tuplaantuu, voimme tarjota asiakkaillemme entistä tehokkaampaa ja laadukkaampaa toimintaa”, Kinnunen päättää.

Lisätietoja:

Jussi Kinnunen

logistiikkajohtaja, OAK

jussi.kinnunen@oak.fi

Puh. 044 7125865

Jaa verkostollesi