Operatiivisen johtajan maltti säilyy tiukassakin paikassa

”Logistiikka on mielenkiintoinen toimiala, jota tarvitaan aina. Tämän ovat erityisesti viime ajat osoittaneet”, toteaa OAK:n logistiikkajohtaja Jussi Kinnunen. Periksi antamattomuus ja rauhallisuus ovat hyödyksi roolissa, jossa yllättäviä tilanteita tulee päivittäin vastaan.

”Luovaa ongelmanratkaisua, joka on kaukana rutiininomaisesta puurtamisesta”, kuvailee työtään OAK:n logistiikkajohtajana jo muutaman vuoden ajan toiminut Jussi Kinnunen. OAK:lla Jussi aloitti jo vuonna 2011, aluksi runkoliikenteen kuljetuspäällikkönä, josta hän yleni logistiikkajohtajaksi.

Vastuulla ovat nyt rahtiosaston liikenne sekä elintarvike- ja kappaletavaraliikenne. Operatiivisen johtajan roolissa vaaditaan ainakin hyvää organisointikykyä ja aika-ajoin myös kylmiä hermoja – logistiikassa odottamattomilta tilanteilta kun ei voi välttyä.

”Käytännössä alaisuudessani on 120 autoa: 60 runkoliikenteessä, 30 elintarvikejakelussa ja 30 kappaletavaraliikenteessä. Terminaalityöntekijöitä meillä on reilut 70 henkilöä”, Jussi listaa.

”Elintarvikeajoja suuntautuu pääasiassa pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen, jossa meillä on terminaali ja teemme lajittelua ja keräilyä. Jakelua meillä on aina Utsjoelle asti”, hän täsmentää.

Henkilökohtainen palvelu valttikorttina


Oulun Autokuljetus Oy:tä työympäristönä Jussi kuvailee matalahierarkkiseksi, ja oman tiimin kanssa työskentelyä kaikin puolin mukavaksi ja rennoksi. ”Olemme notkeita ja hyvin epäbyrokraattisia. Hyvässä tiimissä ja hyvien tyyppien, niin alaisten, esihenkilöiden kuin yhteistyökumppanien kanssa saa tehdä hommia”, hän kehuu.

Tärkeää Jussille omassa roolissaan logistiikkajohtajana on mahdollisuus vaikuttaa omaan työhönsä ja tekemään päätöksiä, joiden vaikutukset näkyvät OAK:lla konkreettisesti. ”Olemme viime vuosina saaneet paljon uusia asiakkuuksia ja liikevaihdon kasvuun. Syynä on varmasti asiakkaiden luottamuksen vahvistuminen”, Jussi pohtii.

Asiakkailta saadun palautteen perusteella OAK:lla arvostetaan erityisesti henkilökohtaista, asiakkaaseen aidosti sitoutunutta palvelua. ”Koska olemme KTK-yritys ja autoilijamme ovat yrittäjiä, heidän työstään paistaa vahva yrittäjähenkisyys”, Jussi lisää.

Alan murros pitää työn mielenkiintoa yllä


Logistiikka-ala on jatkuvassa murroksessa, mikä pakottaa myös OAK:n pysymään muutoksen mukana ja kehittämään omaa toimintaansa. Yksi asia ei muutu – logistiikkaa tarvitaan aina.

”Pandemiakin on osoittanut, kuinka tärkeä ala logistiikka on ja kuinka paljon työssä vaaditaan luovuutta ratkaista erilaisia ongelmatilanteita”, Jussi huomauttaa.

Rauhallisena luonteena Jussille työn haastavammatkin tilanteet hoituvat päämäärätietoisesti turhia hosumatta. Hyvänä vastapainona työlle toimii kestävyysliikunta: juoksu ja hiihto sekä jo pienestä pitäen mukana kulkenut kiinnostus rallikilpailuihin. Jyväskylästä kotoisin oleva Jussi ei ole jättänyt väliin yksiäkään rallin suurajoja. ”Se on ehdoton kesän päätapahtuma”, hän paljastaa.

Myös Jussin vaimo työskentelee OAK:lla ja heillä on yhteisiä pieniä lapsia. Vaikka vaimo on samasta työpaikasta, ei se Jussin mukaan vaikeuta työ- ja vapaa-ajan erottelua. ”Välillä vaimo jopa kuittailee, että puhuisin työasioista enemmän myös kotona”, hän nauraa.

Jaa verkostollesi